Bebelusul se joaca- 3 activitati pentru micul bebi
Joaca cu un bebeluș– 3 sfaturi de activitӑti fӑcute cu bebelușul
Postat pe 26 iunie 2013 de Angela
Al treilea mini – explorator al nostru nu este decât un copil (un bebe) nimic mai mult. Dar noi toţi ne jucӑm cu ea, cu acesta micӑ finţӑ bucuroasӑ sӑ descopere lumea alӑturi de noi.
( 1 ) Copiilor le place sӑ se joace ȋmpreunӑși sӑ-i atragӑ ȋn joaca lor pe cei din jur.
Unul dintre lucrurile care le plac copiilor mei este de a se implica ȋn jocul altora sau sӑ-i atragӑ pe cei din jur ȋn jocul lor pentru ca distracţia sӑ fie mai mare.Cu toate acestea, evident Elena este foarte micӑ are doar 4 luni, nu poate face foarte multe, dar ea este foarte interesatӑ de ceea ce se întâmplă în jurul ei. Dacă aveți copii mai mari, aceștia pot sӑ-l fascineze pe bebe. Bebe ȋi urmӑreaște, ȋi observӑ cu mult interes. Pentru un bebe de 4 luni ca Elena care nu se poate deplasa privirea, sunetele pe care le scoate sunt cele care fac legӑtura ȋntre ea și lumea din jurul ei.
Dar și copiilor mei le place sӑ o implice pe sora lor ȋn ceea ce fac. Pentru ei ea este o jucӑrie (câteodatӑ)
Mai jos puteți vedea pe Lukas ( apoi 2,5 ani ), citind o carte , împreună cu Elena ( ea are 4 luni ).
(2) Ne uitӑm pe fereastrӑ sau ȋn oglindă !
Ne uitӑm pe fereastră? Nu este plictisitor? Sigur că este poate pentru tine, dar nu e așa pentru copilul tӑu! Când stau și se uitӑ pe geam, tot ce vӑd li se pare un spectacol:
-Mami , ute o masinӑ osie!, Mami ute o pasӑe! spune Lukas
Cred cӑ uitatul pe fereastrӑ acționeazӑ terapeutic pentru copiii mei.
Atunci când aceștia sunt agitaţi, ȋi duc de multe ori la fereastra care dӑ ȋnspre o stradă aglomerată. Ne uitӑm împreună la ce se întâmplă pe stradă, Elena e micӑ dar eu ȋi arӑt mașinile care trec și ea le urmӑrește, ȋntinde mânuţele și râde. Eu mӑ simt ca și cum am avea o micӑ conversație ȋmpreunӑ, eu și “micuța mea!
Și dacă nu aveți o fereastră cu o prieliște mereu ȋn schimbare, încercați să puneți copilul în fața unei oglinzi și vei vedea ce se întâmplă:-).
Mai jos Victoria ( cand avea 8 luni ȋn acel moment) e ȋncântatӑ “să vorbescӑ” cu ea ȋnsuși în oglindă.
Ce poate fi mai minunat decât sӑ “ conversezi “ cu micul tӑu bebe. Știm cӑ cuvintele sunt compuse din sunete deci dacӑ el ne vorbește și noi ȋi vom vorbi.
Putem face acest lucru în diferite moduri:
- Ați mai auzit, probabil, sfatul de a imita pe copilul tӑu și de al provoca sӑ te imite. Dacӑ noi repetӑm sunetul spus de bebe îi permitem să-l audӑ din nou, ȋl va stimula sӑȋncerce sӑ-l repete pe diferite tonuri.. și în acest fel, la aproximativ 3 luni, poți avea o conversație “bogatӑ ȋn sunete” cu copilul tӑu.
- Bebelusii doresc, de asemenea, modele și acțiuni previzibile, și vă puteți delecta copilul de 6 luni sau mai mult cu asta.
De exemplu, eu suflu pe fața lui Elena numai după ce ea a repetat un sunet, sau face un gest. În acest fel, copilul preia conducerea și vă spune, atunci când ea vrea să se distreze și cum.
In fotografie sunt Lukas si Elena care „vorbesc” impreuna.
Sper că te-am motivat să faci conversație cu bebelusul tӑu.