Cum să faci dintr-o cutie de carton castele pentru copii – castelul roz al prieteniei
De curând am făcut un castel din carton împreună cu Lukas si Victoria, am fost antrenată şi eu în conceperea şi execuţia acelui castel, dar acum a fost altceva.
Victoria avea musafiri, venise pe la ea Laura prietena ei, ea a văzut castelul făcut de Victoria şi Lukas şi ia plăcut. Văzând acest lucru Victoria a întrebat-o dacă nu îşi doreşte şi ea un castel. Răspunsul fiind pozitiv s-au apucat amnâdouă de treabă.
Victoria era atât de entuziasmată că ea şi cu Laura vor construi castelul, iar eu am fost fericită că nu am mai fost implicată şi am putut să-mi văd de treburile mele în timp ce fetele râdeau şi discutau despre castel cum să-l facă.
Deci prima dată a fost o mare distracție, pe urmă a început munca, dar de data aceasta a fost chiar mai bine. Și asta pentru că l-au făcut un pic diferit …
Procedura s-a asemănat cu cea a primului castel:
Ceea ce am folosit pentru castelul din carton :
- o cutie de carton
- bandă adezivă
- Un cuțit de tăiat hârtie și un creion
- Vopsea de apă și pensule
De data aceasta discuţiile au durat mult mai mult până ce copii au hotărât ce vor face, propriile lor idei de creatie s-au materializat apoi în castelul roz din carton.
O problema mare a ridicat-o desenarea unor linii drepte, după ce au desenat au constatat că pereţii aveau diverse înălţimi deci a trebuit să se hotarească cât să fie castelul de înalt, au folosit un băţ pe care au însemnat înălţimea pentru ca toţi pereţii să fie la fel (o treaba inginerească) cei derept la asta le-am ajutat şi eu. A urmat desenarea ferestrelor şi a porţii.
Am mai făcut şi eu mici corecții la aspectul castelului din carton în timp ce am tăiat cartonul, dar nu am avut prea mult de corectat.
Fetele au ales apoi binenteles culoarea roz pentru a picta pereţii, şi singure au făcut munca de pictare, în acest timp eu am avut timp să mă relaxez și să-mi beau cafeaua linistită în după-amiaza aceea :-).
Desigur, realizarea castelului de carton a durat mai mult dar nu era nici o grabă de a termina creaţia lor cea roz, muuult prea roz pentru standardele mele.
Când a venit mama lui Laura, Laura şi-a prezentat entuzasmată creaţia şi a plecat cu ea acasă, îsi iubea castelul.
I-am povestit mamei lui Laura cât de uşor mi-a fost cu cele două fete, cum sau jucat singure căci eu nu ar trebui să intervin în jocul lor.
Concluzia ar fi că nu trebuie să intervenim prea mult în joaca copiilor pentru ca, copii să descopere și să facă lucrurile în felul lor. La urma urmei cel mai important lucru este să se distreze și experimenteze nu contează cât de perfect e obiectul rezultat.
Ce au învăţat copii:
-au măsurat înălţimea castelului împreună cu mine, deci au învăţat cum să facă ceva drept
-au învăţat să discute şi să conceapă în echipă
-au învăţat să fie încrezători în faptul că pot realiza singuri ceva
-au lucrat împreună la un obiect ce va aparţine doar unuia dintre ei (darnicie şi prietenie)
Deci, dacă vrei opinia mea cu privire la modul cum poţi face castele de carton? În cazul în care copiii dumneavoastră sunt mai mici trebuie să vă implicaţi şi să faceţi castelul de carton cu ei, dar în cazul în care sunt mai mari peste 5 ani, trebuie doar le oferiţi instrumentele de care au nevoie și să-i lăsaţi să creeze!
Bucurați-vă copiii lăsându-i să facă din cutiile de carton obiecte (castele, maşini, case, tunele, roboti) și urmăriții cum se distreză cu acestea jucându-se.
Dacă vreţi să vedeţi alte castele citiţi articolul despre castel : “Creaţii din carton – Cum să faci un castel din carton” sau castelul din hartie
Succes la construit castele şi aştept fotografii cu castelele realizate de voi.
After checking out a number of the blog posts on your web page, I really like your way of blogging. I saved as a favorite it to my bookmark site list and will be checking back in the near future. Take a look at my website too and tell me what you think.