Despre copii creativi
Bună, bine ai venit, și îţi mulțumesc pentru că îmi vizitezi site-ul!
Eu sunt „Buni”-Bunica (Olivia Scăueru) am 50+ ani … dar cine mai stă să îi numere …
Locuiesc în Bucureşti, şi am doi copii şi trei nepoţi care sunt în cea mai mare parte eroii din articolele mele. Nepoţii mei locuiesc departe de mine…în Belgia dar peste tot copiii au aceleaşi probleme şi aceleaşi bucurii, şi prin articolele pe care le scriu simt că sunt mai aproape de ei.
Am pornit de la traducerea articolelor scrise de fiica mea pe blogul ei despre copii (aventurile vieţii celor 3 copii) şi pentru copii (jocuri, jucării, sfaturi). Nu prea ştiu engleză dar noroc cu internetul, deşi traducând aşa, de multe ori frazele scrise de mine poate au dat alt sens articolelor scrise de ea.
Am ales denumirea de „copii creativi” pentru că vreau să dedic aceste articole părinţilor care vor să descopere alături de copii, lumea din jurul lor. În articolele mele veţi găsi sfaturi şi lucruri care să vă facă viața mai puţin complicată. Cu cheltuieli minime şi idei simple se pot rezolva multe lucruri.
Ce veți găsi dacă citiți articolele mele:
Simplitate, simplitate, simplitate … Da „simplitate „acesta este cuvantul magic. Viața este frumoasă când este simplă, când şti să priveşti lumea din jur şi să te bucuri de ceea ce îţi dă. Tipul de activități ce le fac cu copiii nu sunt în mod necesar dezvoltarea în percepție convențională de activități creative, cum ar fi artă , muzică sau lucruri similare. Nu vreau să spun că cei care fac aceste activități nu necesită şi nu implică creativitate, o fac cu siguranţă, dar creativitatea este mai mult decât atât !
Tipul de activități creative despre care scriu aici sunt menite a încuraja copiii (și părinții ), pentru a experimenta și a construi abilitățile creative, atitudini și comportamente care pot fi aplicate in fiecare aspect al vieții copiilor.
- Activități ușoare și distractive de artă și creaţie, care nu au nevoie de prea mult timp sau efort, astfel concepute încât să le poată face cu ușurință copilul cu dumneavoastră, într-o după-amiază de weekend liniștit sau după servici .
- Sfaturi pentru părinți pentru creșterea copiilor creativi
- Opinii cu privire la creativitatea copiilor în general, și de ce ar trebui un părinte să privească creativitatea ca o parte esențială din dezvoltarea copiilor, menită să îi ajute pe copii să aibă succes în viață.
Referitor la traduceri, eu Buni mai adaug sau modific uşor unele articolele. Dacă ştiţi engleză găsiţi articolele originale pe site-ul CreatifulKids (în engleza) dacă ştiti olandeză le găsiţi pe Outnumbered.be.
Creativitatea copiilor trebuie educată, dacă aveţi puţin timp liber pentru copiii dumneavoastră, căutaţi idei simple, nu e nevoie de jucării scumpe sau să faceţi activităţi creative complicate.
Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre noi, permiteţi-mi să vă prezint eroii poveştilor mele:
Nepoţii mei trăiesc în Belgia dar peste tot copiii sunt tot copii.
Cei mari merg la „şcoală”, cea mică va merge şi ea când împlineşte 2 ani jumăte. Aşa este sistemul de învătământ structurat în Belgia. De la 2,5 ani fac cursuri preşcolare. Este bine mai ales că sunt gratuite. De dimineaţă de la ora 8 până seara la 17:30 sunt la şcoală.
Victoria, alias „fata care le știe pe toate „, sau așa îi plăcea să se laude față de frații ei mai mici, este cea mai mare dintre cei 3. Născută în anul 2008 de 1 aprilie (ziua păcălelilor), ea este un fel de preşcolară a casei. Ea se joacă de-a şcoala şi face lecţii cu cei doi fraţi mai mici Ei îi place să cânte, să danseze și picteze și ea este o fată cu foarte multă imaginaţie, care poate face o poveste și să creeze o piesă pornind de la nimic. Și sigur, ea îi iubește ca o soră mai mare şi face pe mama câte o dată, având grijă de ceilalţi doi mai mici și împărtășind cu ei ca o ” sora mai mare ” înțelepciunea 😉
Lukas, băiatul „kamikaze „, s-a născut în 2009, 1 decembrie și e în mai multe moduri opusul faţa de sora lui mai mare. El este energic, zgomotos, nesăbuit și nu are deloc răbdare, din cauza firii lui este un candidat bun pentru o copilărie plină de o mulțime de cucuie și vânătăi. Activitățile sale preferate sunt cele care sunt fizice sau implică un anumit grad de mizerie şi zgomot.
Elena, domnişoara „Știu ce vreau și nimic nu va sta în calea mea „, s-a născut în 6 octombrie 2011 și cel mai nou membru al familiei noastre și e o încăpățânată și se luptă să fie o doamnă mică. Ea este cel mai tânar membru al familiei și, vrea să fie egală cu ceilalţi şi nu întelege de ce nu poate face ce fac cei din jur, deci scânceşte că nu poate, se chinuie să facă lucruri peste puterile ei, şi culmea reuşeste uneori fară a accepta ajutorul.
Mai multe informații despre restul familiei găstiti in aici (in Engleza) si aici ( în Olandeza)
Daca vrei să iei legatura cu mine nu ezita să laşi un comentariu pe site, sau pe pagina de Facebook şi să îmi spui ceva despre tine!
Grozavi copii! La asa copii, asa parinti! Si asa Bunica formidabila!Sa fiti sanatosi si voiosi cu totii, ca sa ne impartasiti mai departe din experientele si „experimentele” voastre!
buna, sunt incantata de ce idei ai, nepoteii sunt frumosi si vad ca si grozavi. va doresc fericire si multe bucurii. am sa recomand fiului si norei site-ul tau.
Multumesc pentru aprecieri. Articolele sunt si pentru bunici. Noi cele de peste 50 de ani am crescut altfel. Trebuie sa invatam si noi sa fim acum altfel, si sa dam ce mai putem da ca povete si lucruri pe care le facem. Eu invat, fica mea este tanara si face multe lucruri cu copii. Sper sa invatati alaturi de mine
Va astept.
Mulţumesc pentru apreciere, sper din tot sufletul să nu vă dezamăgesc. Am multe lucruri pregătite si idei în lucru, dacă reveniţi le veţi vedea în curând. Vă astept pe toţi
Daca ma ajutati si sunteti alaturi de mine vom petrece timpul frumos.Copii vor avea de „lucru ” pentru ca joaca este un lucru serios. Haideti sa invatam sa ne jucam.
Astept o noua provocare. Am facut un melc pentru un copil care iubeste melcii. Voi ce preferite aveti?
Va multumesc din suflet pentru site! Am intrat cu drag si chiar am ramas placut surprinsa ce idei aveti! Am sa incep sa pun in practica creatiile dumneavoastra! Multumesc doamna Olivia si imi pare bine ca v-am cunoscut si v-am auzit la telefon! Sunt minunati nepoteii! Numai bine!
Daca pot sa daruiesc o ora si sa va fac fericiti un minut e bine!
Draga mea „buni-bunica”sunt foarte bucuroasa ca am descoperit acest blog.Cu incantare citesc de fiecare data cand primesc mesajele de la tine(te rog sa ma scuzi ca te tutuesc dar te simt foart aproape si ca varsta am si eu 60+)Am invatat si invat de la tine multe lucruri.Iti multumesc!Mai multe despre mine cu alta ocazie.
Draga Olivia mi-a placut tot ce am vazut aici, am gasit si dovlecii…
Crenguta