Sa ne facem propriu calculator- ne jucam cu copiii
Activitate distractivӑ pentru a explica despre calculatoare prichindeilor
-Ce s-a ȋntamplat, ai fӑcut ceva?
-Nu ….și are și mufa cablului de alimentare bӑgatӑ ”, a răspuns fiul meu de 4 ani
Am verificat dacӑ mufa cablului este bine bӑgatӑși…nu avea contactul bine fӑcut.
Deci, în timp ce-umblam cu mufa, m-am gândit cu glas tare: „Ah … bateria este descărcată.
Când l-am întrebat de ce s-a jucat cu mufa și cablul de alimentare , mi-a spus cӑ el a vrut sӑ ȋncarce bateria calculatorului dar nu a reușit și a crezut cӑ s-a stricat calculatorul.
Baiatul meu de 4 ani discuta cu mine foarte serios depre mufe, ȋncӑrcare baterii, cablu, internet.. Computerul merge, necazul a venit de la baterie.
–„Internetul merge „am zis eu și am vrut sӑ plec sӑ ȋmi reiau activitatea ce o făceam înainte.
Dar, cu vocea ȋn șoapta el mӑ ȋntrebӑ:
Cum să explici unui copil de 4 ani ce este Internetul ? Și cum vă explicați cum un calculator - sau o tabletă sau smartphone - lucreazӑ? Așa am început să caut modalități de a explica tehnologia pentru cei mici. Am fost foarte fericitӑ când am văzut pe internet invitația de a testa unul dintre jocurile din cartea Hello Ruby book unde copiii pot face computerul lor propriu și să învețe cum funcționează. Asta a fost exact ceea ce am dorit sӑ găsesc pentru ei.
Așa că am pus mâna pe carte și am început să ne jucӑm și să învӑțӑm despre tehnologie!
Scopul a fost de a asambla un calculator, instalarea un sistem de operare, selectarea software-ul și proiectarea unei pagini Web, aplicație sau un joc.
Între timp am învățat cu toții despre componentele hard și soft necesare pentru a construi un calculator.
Acesta a fost unul dintre cele mai bune și activitӑţi dintre cele pe care le-am fӑcut ȋn ultima vreme.
Activitatea trebuie fӑcutӑ ȋn mai multe zile având ȋn vedere multitudinea de informaţii pe care trebuie sӑ le „proceseze”cei mici
Vrei să știi ce am făcut ? Vrei poate sӑ faci același computer din hârtie cu copilul tӑu.?
Enumar toate lucrurile de care am avut nevoie pentru a realiza propriul laptop Hello Ruby:
– Imprimare PDF cu calculatorul și accesoriile
– printarea instrucțiunilor de joc (aceasta vă va ajuta să lucraţi ȋn etape)
– Niște bucăţi de carton (aproximativ de dimensiunea unui A5)
– Adeziv și bandă transparentă
– Creioane colorate
– și un calculator real, (astfel încât să puteți merge on-line și să puneţi pe Internet toate întrebările ȋncuietoare la care nu ști răspunsul )
Mai târziu s-a adăugat la lista iniţială pe care am complect-o :
– Niște bucăţi de hârtie goale (Pentru că copiii mei a vrut să creeze mai multe lucruri cu calculatorul)
– Două bucăţi de hârtie și o bucată de fir (pentru mouse-ul nostru) –( Deși se poate face un mouse fără fir), dacă vă decideți pentru a face un mouse „cu fir”:-) ”
Deci, înarmaţi cu materialele acestea, având alaturi un curios ȋn vârstă de șase ani, un dornic de informaţii , în vârstă de patru ani și Elena de doi ani jumate ca asisteţӑși”ajutor”de partea mea, am început.
ETAPA 1: Pregătirea
Lukas a decis să taie cu foarfeca mai întâi totul înainte de a începe, în timp ce Victoria a vrut doar să taie doar bucățile când ea are nevoie de ele.
Fiecare copil are un fel de a face lucrurile. Asta e bine și-i i-am lӑsat pe fiecare sӑ lucreze și sӑ-și planifice munca cum au vrut.
Ca suport pentru calculatoarele noastre de hârtie am folosit o hârtie mai groasӑ. Ca suport al pieselor am tӑiat o bucată de carton, pe care am pus piesele decupate, în acest fel creaţiile noastre arată mai asemănătoare cu niște laptop-uri adevărate.
În timp ce copiii au tăiat și lipit, am fi discutat despre ceea ce este fiecare componentă și pentru ce se utilizează.
Ne-am dus on-line și am căutat pentru a vedea modul în care componentele se utilizează și am făcut paralele cu lucrurile cu care sunt familiarizați deja.
Și în cele din urmă, cred că ei mai mult sau mai puțin au înțeles totul. A fost o lecție la fel de mult pentru ei cum a fost și pentru mine. Dacă doriți să citiți mai multe detalii cu privire la explicaţia ce am dat-o despre fiecare componentă – și asociațiile ce le-am făcut pentru mințile lor mici pentru a înțelege mai bine fiecare punct – Voi scrie despre asta mai târziu.
ETAPA 2: Asamblarea
După faza de descoperire, am început să asambleze calculatorul hârtie.
Am folosit lipici pentru cea mai mare parte, cu excepția site-ul și tastaturii. Pentru tastatura am folosit banda transparentă, deoarece copiii au decis că vor sӑ fie demontabile pentru a avea acces în interiorul computerului și fișierele sale.
În acest fel, dacă o componentă-ar fi rupt sau un fișier ar fi defect ei „ar putea sӑ le repare sau sӑ le schimbe.
Bine gândit – nu?
Ei au adăugat, desigur, un aparat de fotografiat și un util buton de pornire folosind autocolante, și fișierele informatice și sistem de operare, astfel s-ar putea începe să funcționeze acesta.
ETAPA 3: Dezvoltare, perfectioare
După examinarea laptop său, Lukas a subliniat că este nevoie de o baterie – pentru că el știe acum că bateria și internetul sunt două părți vitale necesare dacă vrea să vizioneze desenele animate preferate YouTube-), dar el nu știa cum arată acestea. El a vrut doar să facă un buton, un punct pe care-l să-l apese când accesul se ȋntrupe pe computerul său hârtie.
Victoria a decis că ea a vrut să aibă acces la mai multe pagini web. Asta pentru că ei ȋi place să se uite la filme de desene animate pe YouTube , la poze și să citească. Deci, ea a început proiectarea lor.
Și apoi mi-a spus că ar dori să aibă un mouse. Deci, după un pic de discuții cu privire la modul în care aceasta arată și functionează uite, am stabilit designul artistic.
Iată munca mea și a lui Victoria!
A fost atât de mândra de ideea ei de a conecta cablul folosind agrafe de hârtie! M-am gândit și eu că e super cool …
Asta pânӑ când „ gânditorul nostru” Lukas m-a întrebat: „De ce ai făcut asta?” – Referindu-se la cablul mouse-ului – „mouse-ul Granma nu are nici un cablu”. Ah … un mouse fără fir. Am uitat despre asta!
„Ei bine, unele dintre mousuri sunt mai deștepte decât altele,” i-am spus, „se poate folosi cu sau fără cablu, ( care o alegeți).”
Și ce i-am rӑspuns părea să fie o explicație destul de bunӑ pentru el, din fericire și pentru mine, deoarece nu aveam nici o idee despre modul de abordare și ce puteam sӑ-i spun despre tehnologiea fără fir, micului meu copil de 4 ani. Deci, am fost fericitӑ să las asta pentru altă dată:-)
ETAPA 4: Testarea
După ce totul a fost făcut în mod corespunzător – componentele la locul lor, fișierele corespunzătoare și sistemul de operare instalat – testarea ar putea începe. Cum a mers? …. Te las să judeci privind la pozele:-)
Observați ce confortabilӑ este tastatura și ce vitezӑ de navigare rapidă?
În concluzie, eu și ei suntem acum fericiți să vă prezentăm cel mai tare, cel mai nou prous al informaticei în casă: revoluționarul laptop Hello LUKAS SI VICTORIA!
Ce urmează?
Acesta este un prototip, și vă invit să-l testaţi, și voi deasemenea.
Dacă o veți face, să păstraţi și sӑ notaţi de întrebările ce vi le pun copiii, vӑ veţi distra citind ȋntrebӑri de genul: „viteza internetului este mai mare petru că sunt umflaturi de viteză ?”.
Daca vreţi să stiti comentariile celor doi copii in timpul montajului si cum am reusit să fac faţă la întrebările lor aruncaţi o privire pe articolul scris de mine ulterior.
Ne-ar plăcea să vă vedem imagini ale calculatoarelor voastre realizate! Puteți trimite imagini și comentarii aici.
Dacă doriți să citiți mai multe despre joaca copiilor și experiențele mele și ale lor , puteţi să ne fiţi alături, comentând și discutând despre Copii creatvi. Dacă doriţi să aflaţi imediat când apar noile articole și sunt disponibile noi printabilele gratuite , ȋnscrie-te introdu adresa de maill.
0 Comments on “Sa ne facem propriu calculator- ne jucam cu copiii”