Câte zile mai sunt pânӑ la ziua mea, ȋntrebӑ Elena?- numӑrӑm zilele cu baloane
O aniversare ȋn care numӑrӑm zilele cu baloane!
Eu am trei copii și fiecare dintre ei este fericit de trei ori pe an din acuza surprizelor ce sunt ascunse ȋn „obiectul cu care se numӑrӑ” Dacӑ nu a-ți ȋnțeles de ce, atunci ȋnseamnӑ cӑ trebuie sӑ citiți și despre „numӑrӑtoarea cu zâne a lui Victoria „ și „numӑrӑtoarea formatӑ cu vagoanele trenulețului a lui Lukas”
Am uitat complet că vine ziu lui Elena și ȋn timp ce pregӑteam o petrecere ȋn familie mi-am dat seama cӑ mai sunt doar 7 zile și e ziua ei când face 3 ani.
Am avut o senzație de vinovӑție, cum am uitat ? Sunt o mamӑ rea!
Trebuia sӑ-i fac și ei o numӑrӑtoare!
Mai erau 30 de minute și venea de la grӑdinițӑ, am pregӑtit rapid cu ceea ce aveam prin casӑ numӑrӑtoarea: baloane, bomboane și autocolante. Deci, 30 minute mai târziu, această numărătoare inversă pentru ziua de naștere era gata și eu eram o mamă fericită sӑ o surprid pe mica mea prințesӑ de aproape 3 ani și pe frații ei.
Tati nu știa nici el de surpriza ce am pregӑtit-o.
Oauuuu! … Baloane!….au exclamat .
„Ȋți place? „ am ȋntrebat-o pe Elena?
I-am explicat ca pana la ziua ei de nastere trebuie sa sparga zilnic cate un balon.
Elena ȋnsӑ era nedumeritӑ câd i s-a spus cӑ trebuie sӑ spargӑ ȋn fiecare zi un balon pânӑ va fi ziua ei de naștere.
Cum sӑ spargӑ baloane? Balonul este pentru joacӑ și este o tragedie când se sparge. Așa ceva nu era normal!
„Sparge balonul!” am ȋndemnat-o toți ȋntr-un cor pe 4 voci (eu ,tati, Victoria și Lukas) .
Ȋndemnatӑ de toți Elena ȋnțepӑ balonul. Din fericire, de data aceasta explozia balonului venit cu o ploaie de bomboane și autocolante.
Teama cӑ nu e bine sӑ spargi balonul a dispӑrut și pe fața lui Elena a apӑrut un zâmbet enorm.
Primul balon s-a spart și de data asta toatӑ lumea este fericitӑ. Următoarele baloane așteptau cuminți ziua când vor fi sparte.
Iată cum am făcut numărătoarea ziua de naștere a lui Elena.
Am folosit de 7 baloane mari alese astfel ȋncat prin gura lor sӑ ȋncapӑ bombonele mici și autocolante. Deci important este ce balon alegeți și dimensiunea obiectelor cu care umpleți balonul. Am pus în interiorul fiecӑrui balon niște bomboane , ( numӑrul boanelor este ȋn funcție de numӑrul de copii cu care se ȋmpart), un biletel cu ” activitatea surprizӑ a zilei „ pentru Elena și un autocolant pentru Elena.
Despre bilețelul cu activitatea surprizӑ , am fost mai puțin inspiratӑ decât data trecută (la Victoria), dar din fericire pentru mine, ea nu poate citi, așa că am putut adapta și schimba de fiecare datӑ ȋn ultimul minut dacӑ trebuia Am umflat baloanele dupӑ ce am introdus ȋn ele „umputura”. Am scris numere pe ele și le-am atârnat de tavan cu ajutorul unei panglici și le-am lipit cu bandă adezivӑ din hârtie pe panglicӑ.
Având în vedere că grupul meu țintă este format din oameni mici, am scris, numerele pe partea de jos a baloanelor. Elena vede numărătoare inversă ziua ei de naștere dintr-o perspectivă diferită. Dacă preferați să nu stea baloane așa, puteți uita de panglica, și le puteți lipi pe perete sau tavan cu ajutorul unei bucăți de bandă de hârtie pe care o puteți rula în jurul degetului cu partea adezivă spre exterior. Apoi, atașați o parte pe balon și verso pe tavan sau perete. Astfel procedând balonul ȋl asezați oriunde doriți.
Asta e oameni buni!
Ȋți place numărătoare noastrӑ cu baloane facuta pentru de ziua de naștere?
A doua zi am facut invitatiile pentru ziua de nastere a lui Elena. Bineinteles ca invitatiile au fost facute tot cu baloane. Daca vrei sa vezi invitatiile apasa aici.
Dacă doriți să citiți mai multe despre experiențele mele de joacӑ cu copiii, puteti sӑ vӑ alaturați la lista de discuții.
Vrei sa primesti articole pe mail?
0 Comments on “Câte zile mai sunt pânӑ la ziua mea, ȋntrebӑ Elena?- numӑrӑm zilele cu baloane”